2017. október 24., kedd

Bálint Ági 95 éves

 lett volna október 23.- án. Bár írtam is az érdekében, a Magyar Televízió utódcsatornái még egy véletlenül adásba került mesével sem köszöntötték. A kedves nézők, a meseolvasók tévé nélkül is tudják.
Mikor ezt a blogot már megírtam, kaptam néhány  képet BUZÁSI PÉTERTŐL, akivel egyszerre kezdtük a tévézést a hetvenes években. Ő felvételvezető volt és szenvedélyes fotós. Most felment a padlásukra, ahol bőröndszámra állnak a negatívok abból a korszakból. Kincsek. Mutatóba elküldött néhány képet. A fiatal Bálint Ági is látható rajtuk. Nézzétek meg Ti is!
A szigorú főnök, akit mégis szerettünk. Mátai búcsúztatása
Pintér Alinka, Mátai László gazdasági igazgató, Bálint Ági
Kalocsai Miklós a Kuckóban. 

Bálint Ági saját pamfletjét olvassa fel
és itt is ballag már a ...
ó azok a boldog hetvenes évek!

Ezután jöjjenek a születésnapra összegyűjtött blog bejegyzéseim, interjúrészletek. A facebook emlékezés részei. Itt is közreadom őket, mert a facebook óriási irama és áttekinthetetlen információ tömege hamar elsodorja az emlékező posztokat.
Majd azelőtt visszateszem, amikor december 13.-án a FILMES HÁZBAN Bálint Ági estet tartunk. Merthogy erre készülünk Dunavölgyi Péterrel.


Akkor nézzük sorban:

Legelőször a saját honlapját a balintagnes.hu - t ajánlottam

Másodiknak a MAGYAR ÖRÖKSÉG díj átadását idéztem  fel

A harmadik napon a Az MTV gyerekműsorai blogról Mi újság a Futrinka utcában? c. részt ajánlottam. Ez lett a legsikeresebb.  Úgy látszik másnak is érdekes volt bepillantani a hatvanas évek legelejének tévés világába, hogyan születtek remek sorozatok a frissen televízióssá lett alkotók munkája nyomán és hogy mennyire mást láttak a felnőttek és a gyerekek.

Szomorú esemény egy ember temetése, de Ági temetésén mindenki vidám történeteket idézett fel, és komolyan értékelte a munkásságát. Így hát ide illik az összefoglaló
Tévés családja, a munkatársai nem felejtik el. Az összefoglaló és videó az idei osztálytalálkozón készült . Nagy szeretettel pletykáltuk kedves barátnénkat
75. születésnapjára készült videó néhány perce

ez a Cimbora részlet, amit a nava.hu oldalán lehet megnézni 02:50- től
1980 -ban készült.
Ági minden szava aranyat ér