2014. június 19., csütörtök

vagy?

A Bölcs divatos nadrágban
Egy cinege nagy lendülettel nekirepült az ablaknak. A facebookon olvasom, hogy kb. ugyanekkor másnál egy galamb ütődött az üvegnek.. Mi van? Világvége? Vagy? az éppen fészekhagyó madarak még nem tudják hol a határ? 
.........................................................................................

MÁR NEM  olvasható a Klik honlapján az a köszöntő, amelyben az elnök, minden állami pedagógus munkáltatója, Marekné dr. Pintér Aranka köszönti a tanárokat pedagógusnap alkalmából Nagy László soraival:

"Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!"

Senki nem volt a stábban aki tudna olvasni, vagy? valaki rendesen megszívatta a nagy hatalmúvá tett Marekné dr. Pintér Arankát? Ugyanis B. Radó Lili: Az őrsvezető című verséből van az idézet, ami az Úttörővezető c. folyóiratból került elő.


Nagy László versei ITT
B. Radó Lili idézetek ITT
.........................................................................

Naivan azt hittem, hogy a balatoni hajómenetrendhez olyan egyszerűen hozzá lehet jutni, mint a MÁV-Start Elvirájából a vonatokéhoz. De nem. Kutatás kell, Nem lehet beírni hogy Balatonfüred - Siófok és akkor látod, hogy milyen hajók mikor indulnak. Valószínű annyifelé tagolták a balatoni hajózást, hogy nem tudnak egyeztetni, azért nincs menetrend, vagy? a nyaraló érjen rá és ne ugráljon, menjen, amikor jön a hajó és oda, ahova viszi! Kész!