2013. július 30., kedd

észreveszem

egy kis "gyöngyszem", a facebook giccsek találó  darabja
én Szarka Sanyi facebook oldalán láttam.  Remélem ő csak poénból tette fel,
Emlékeztek a Sodrásban c. film utolsó jelenetére?
hát ez

ja és egy dal Szabó Balázs tól
JÓL VAGYOK2013. július 29., hétfő

hétfőreggel


 Ülök az erkélyen, reggel 5 óra, külső hőmérséklet 23 fok. Olvasom a híreket online.
Mai hír még nincs, csak, ami a hétvégéről maradt a főoldalra

Sikerült 1 percre megállítani a fényt – ez bomba hír, nem tudom, hogy igaz e, mert nem értek hozzá. Kamaszkoromban több sci-fit is írtam, akkor ez nagyon divatos volt. Nem sokkal később volt egy nagy akció, hogy adjunk neki magyar nevet. Fanti, vagy valami ilyesmi nyert – de elfelejtődött, Szóval a sci fi maradt, amúgy magyarosan cifinek ejtve!
Ez a megállított fény ez nagy dolog, meg a teleportált részecskék…Hú! Szempillantás alatt ott termek ahol akarok... Pedig ilyen volt már, mert ha nem lett volna, hogy tartotta volna meg a mesék emlékezete ezeket a dolgokat? Varázsgömb, teleportálás, láthatatlan köpeny .. ezeket már mind élveznünk kellene, olyan régóta szöszmötölnek a tudósok, mintha lelassultak volna, régebben sokkal fontosabbnak tűnt a tudomány
De időutazás ma is van
Időutazás olvasni az ájult seggnyalók  leveleit a megunhatatlan parakovács gyűjtésében. Mi is irtunk levelet rákosielvtárspajtás születésnapjára és sírtunk mikor sztálinelvtársapánk meghalt, később, gimnazistaként, a hatvanas évek elején  már csak délamerikai és afrikai forradalmár kormányok bukását sirató táviratokat küldtünk, akkor már olyan is volt, hogy a  takácssanyi hangosan röhögött közben, hogy na most aztán a cia összeszarta magát.
De a levél, távirat megíratott. Mit lehetett tenni, a tanitónéni megírta, és alája írta, hogy a 2. osztály.

Hogy az ennél fontosabb hírekre térjek
Rács mögött sarkakata támadója! De jó! Meztelenül fotózták damuroland nejét – jajj nekem, kulturbotrány!! Bepasizott az rtlklub sztárja, - akit a táncversenyes műsorból ismerhetünk -, miután szakított partnerével. Haha! A cikkíró még azt sem tudja, hogy nem vele, hanem az öccsével járt... Ekkorát tévedni, egy ilyen fontos kérdésben! Ejnye!

Ja és  a cifi vonalra visszatérve. Azt írta az újság, hogy  photoshoppolták az új nemzeti légitársaság, a  sólyom arzenáljának első darabját, a repülőgépet, ami büszkén feszit minden oldalon a megalakulásáról szóló cikkekben. Annyira jellemző egy svájci gép van átfestve büszkemagyar solymosra.
Végül is ma már bármit lehet. A  3D nyomtatók – fantasztikus – miket gyártanak le! Hát nem a boszorkányok kunyhójában élünk? Ahol varázsszóra minden lehet? Hát nem a mesék birodalmában?

Na jó megyek úszni egyet, mert meleg van és a melegben elszáll az agyam és a végén még egyéb hírekbe is beleolvasok

2013. július 27., szombat

Rátonyi Kriszti, Szente Vajk

Most, hogy már Kriszti is komoly műsorvezetői feladatokat kap az m1 képernyőjén, megosztom nem titkolt örömömet. hiszen mindketten nálam kezdték televíziós pályafutásukat, és az ember legyen büszke a tanitványaira is:)
Egyszerre vezették a Képben vagyunk c. műsort 2004 -ben
Néhány kép akkoriból az újabbkori rajongóknak és persze a nosztalgiázóknak is:

2013. július 21., vasárnap

Vendégekkel a játszótéren

Grünwald Imi és kedves thai felesége Supanni jöttek vendégségben gyönyörűséges két kislányukkal.
Imi életében volt egy rövid tévés kitérő, talán mondhatjuk, hogy a mentora voltam az első időben. Akkor ismerkedtünk és barátkoztunk össze. Ma már egy nagy cég komoly pozicíóban lévő világutazó munkatársa.  Néhány fénykép a játszótéri kirándulásról.

indulás a játszótérre
A kicsi, 11 hónapos
a nagylány, már majdnem három

2013. július 19., péntek

Halmos Béla emlékére


Annak idején a hatvanas évek végén összeálltunk páran, Berek Kati, a Sebő - Halmos duó, jómagam, fiatal költők - Utassy, Kiss Benedek. Jártuk az országot, verseket mondtunk, prózában, zenével kísérve. Fontos volt, jó volt. 
Most Béla is elment. Emlékét megőrizzzükZúg március
Én szemfedőlapod lerántom:
kelj föl és járj, Petőfi Sándor!
Zúg Március, záporos fény ver,
suhog a zászlós tűz a vérben,
Hüvelyét veszti, brong a kardlap:
úgy kelj föl, mint forradalmad!
Szedd össze csontjaid, barátom:
lopnak a bőség kosarából,
a jognak asztalánál lopnak,
népek nevében! S te halott vagy?!
Holnap a szellem napvilágát
roppantják ránk a hétszer gyávák.
Talpra, Petőfi! Sírodat rázom:
szólj még egyszer a Szabadságról!

Utassy József
31


nyár2013. július 7., vasárnap

Vágy bátorság nélkül

Most már biztos kimaradok a siklóernyőzésből
mert gyáva vagyok.
Tudom, mindig is az voltam
Gyáva voltam akkor is, amikor nem mertem bemenni az Antival a mocsárba, igaz az Anti nem hagyta, utálta a lányos dolgokat, a lányok hülyék, de mivel én nem voltam hülye, szerinte, valószínű mégsem vagyok lány, igy berángatott a lápra, igaz aztán kisírta, hogy ne verjenek meg, amikor tetőtől talpig szutykosan hazamentünk, és nem mondhattuk, hogy nem voltunk a mocsárban, ami százszázalékosan tiltva volt. 4 évesek voltunk. Az Anti azt is elintézte, hogy a mólóról beugorjak a mélyvízbe, meg azt sem tűrte, hogy ne merjek vízalatt úszni. Igaz, majdnem megfulladtam, mert nem gondolt arra, hogy ha lenyom a víz alá, ott nem tudok levegőt venni..
Ne tévedjünk, ezeket a dolgokat én találtam ki, hogy de jó lenne, de aztán visszarettentem, az Anti viszont kapva kapott...
Sajnos 7 éves koromban elkerültem az Anti közeléből, így egy csomó dologban gyáva maradtam. Például a repülésben. Akkor még nem volt siklórepülés.
Fantasztikus érzés lehet repdesni a város, a mező, a hegyek felett
de én nem merek

ez jutott eszembe amíg néztem szembe a hegyek felett szálldosó, lengő ringó siklóernyősöket