2012. december 28., péntek

Az én 2012. évem, röviden.

JANUÁR
Tervek, remények, biztatás. Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony c. meséjéből írt forgatókönyvemet a Kecskemétfilm szárnya alá vette és beadta.
Az MTVA gyerekcsatorna, ahol tanácsadó vagyok, hétköznap 1 óra élő + 3 óra konzerv, hétvégén 4 óra élő műsort tervez. Hurrá!
Görög Athéna
Ráadásul Márta feléleszti a Cimborát, kormányzati támogatással, újravágott retro adásokat szeretne,  megkér, hogy egy Kölyökidős adás is legyen benne, a nyári táborok anyagából. Micsoda évkezdet!

hát itt a vége

- Once a Merlin fan,always a Merlin fan -

Rajongói korszakom lezárult, a Merlin c. BBC sorozat elért a végéhez. 5 évad, 65 adás. Szeretnivaló első évad, remek harmadik, halódó ötödik. Két nagyszerű fiatal színész, a minden ízlést kielégítő lovag gárda, és a barátság mindenek felett..
Szerettem.
Búcsúzzunk a Nagy Sárkány szavaival:

"It has been a privilege to have known you, young warlock – the story we have been a part of will live long in the minds of men."

Colin Morgan, Bradley James2012. december 20., csütörtök

hétköznapi filmek

A Debreceni Egyetemen tartott órákon azt tanítottam, hogy a 20. század nem ismerhető meg a filmjei nélkül. Ismeretlen filmeket mutattam a hallgatóknak - mármint számukra ismeretleneket -  félve, hogy  utálják őket, mert fekete fehérek, mert régiek, mert olyan gondokon rágódnak, amiket ők nem is értenek. Szerencsére csalódtam. Igaz, azt mondta egyikük, magától sosem nézte volna meg ezeket, de így, hogy felkeltették a érdeklődését... 
Kell egy hely, ahol ezek a hétköznapi filmek megtalálhatók