2012. május 30., szerda

kamaszpanasz

Inkább kamaszra panasz lehetne a cím
Tegnap Vidovszky Györgyöt vágtam, amint a gyerekszínházi biennálén az East Balkán c. előadást ismertette, hogyan készítettek Tasnádival interjúkat, hogyan szembesültek a budapesti party élet kilengéseiről, a West Balkán megrázó balesete után, vizsgálták mennyire általános ez a vad, erőszakos, bulizás a mai tizenévesek körében. Megdöbbentek, és ahogy a művésznek tennie kell, színpadra állították a sok apró  és mindig változó epizódból álló borzongató helyzetképet.
A videót kamaszok felnőttjeinek ajánlom, de csak olyanoknak, akik mégis meg akarják tudni, amit nem szeretnének tudni.
És a lányok! mindig azon döbbenünk meg, hogy a lányok is!
Merthogy a fiúk, férfiak disznók és gusztustalan dolgokat művelnek és ezen életük végéig jókat tudnak röhögni, azt már megszoktuk,
de  hogy a lányok is!
.. aki bírja hallgassa meg Vidovszkyt


videók az előadásról a you tube -n

MÁS
Ez a kamasz dolog úgy látszik genetikusan be van kódolva az élővilágba.
Van ez a sólyom reality, rajongója vagyok, nem tudok leszakadni róla, mégha  - l. előző blog - csalódok is néha. A fiókák, a kis pelyhes éhenkórászok már kamaszok lettek, szinte akkorák, mint a szülők, és hisztisek, irigyek, követelőzők. A szülők már nem etetik falatonként, hanem bedobnak egy szarkát, vagy valami darab húst, amit az egyik azonnal magához vesz, eltakarja a szárnyával a másik meg ordít, hogy neki is hozzanak!
A jelenet ismerős
elveteee


hozzzááá még
meddig vacakolsz már..
navégre

és ha egy ismeretlen hangot hallanak így félnek, mint két kamasz


na jó, a Vidovszky rész a fontos, a sólymok csak bónusz